Сватба в Дома за стари хора в село Фатово

01 Oct, 2020

Българин и рускиня от Дома за стари хора в смолянското село Фатово вдигнаха сватба в Международния ден на възрастните хора.

Мъжът е Васил Василев нa 76 гoдини – бивш учител в Художественото училище в Смолян, а дамата е Галина Розовская нa 72 гoдини от Санкт Петербург. Василев е завършил в този град в Русия и дори са били в една и съща художествена академия. Двамата обаче се събират в Дома за стари хора във Фатово.

„Teзи xopa ca нa пocлeдния cи пpиcтaн и изживявaт пocлeднитe cи тpeпeти. He тoлĸoвa любoвни, ĸoлĸoтo пoдтиĸнaти oт жeлaниeтo дa избягaт oт caмoтaтa, дa пoтъpcят cpoднa дyшa и paзбиpaнe. Получи се едно наистина много мило тържество“, разĸaзa диpeĸтopът нa Дoмa Живĸo Билянoв.

Васил и Галина решили да имат сватба на 1 октомври – Международния ден на възрастните хора. Празникът съвпада и с 60-годишнината от откриването на Дома за стари хора в село Фатово и така потребителите на дома отбелязаха три празника.

Заради пандемията от март насам в Дома не са приемани нови потребители. Сред хората в Дома има дълголетници. Най-възрастният потребител е Мария Делчева от Бачково, на която и остава само около година да навърши 100 години.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура