Захари Сираков: Стремежът към Свободата в Родопите е бил най-продължителен!

18 Oct, 2024

Поздравление от областния управител на област Смолян Захари Сираков по случай 112 години от Освобождението на Родопите и Празника на община Смолян

      Уважаеми господин кмет на община Смолян,

      Уважаеми господин председател на Общински съвет – Смолян,

      Уважаеми граждани,

Стремежът към Свободата в Родопите е бил най-продължителен! Несломени векове наред, силният дух и непреклонна воля на родопчанина устояват още тридесет и четири години след Освобождението на България през 1878! Любовта към род и родина все по-силно напира и дава сили на всички знайни и незнайни войни да постигнат заветната цел през есента на 1912 година в боевете на връх Средногорец!

Днес, 112 години по-късно, се прекланяме пред вечната памет на полковник Серафимов и всички герои, отдали живота си за Свободата на Смолян и региона! Нека бъдем горди, че сме техни потомци, но да бъдем и достойни за тази чест, стремейки се и нашият принос за Родопите и България да служи за пример на идните поколения! Наш дълг и отговорност е да градим бъдещето на региона и страната си с обединени усилия, подкрепяйки се взаимно към общия просперитет и развитие!

Честит празник, скъпи смолянчани! Бъдете здрави и единни! Не забравяйте, че свободата е ценност, за която се полагат ежедневни усилия с отговорна и ефективна работа, морал и родолюбие!

ЗАХАРИ СИРАКОВ,                                                            

Областен управител на област Смолян            

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура