Марин Захариев: 101-ви полк е емблематична военна структура за Смолян

17 Oct, 2024

С редица прояви елитният 101 –ви Алпийски полк тържествено отбеляза празника си. Военното формирование е горд наследник на 21 –ви Средногорски полк , извоювал свободата на Родопите в славните боеве при връх Кавгаджик по време на Балканската война от 1912 г.

Военнослужещите бяха поздравени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командира на военното формирование полковник Стефан Димов, областният управител Захари Сираков, бившият командир на поделението полк. Димитър Кацаров, който сега е председател на Общинския съвет в Смолян и др.

Зам.-кметът Марин Захариев също поздрави военнослужещите:

„За Смолян и родопчани полкът е емблематична военна структура, готова при необходимост да участва в международни мисии, да се притече на помощ в тежък момент, отстоява спокойствието и сигурността. С постоянната си бойна готовност и висока дисциплина с безрезервната си гражданска отговорност и отзивчивост, 101 Алпийски полк се радва на всеобщо уважение и заслужена обществена подкрепа. Благодаря Ви за отзивчивостта и помощта на която винаги сме разчитали. Пожелавам Ви здраве, професионални успехи и лично щастие”, посочи в словото си Захариев.

За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от военното формирование.

Гост на тържеството беше посланикът на Великобритания Натаниел Копси.

Проведе се и Ден на отворените врати пред сградата на РДТ. Празничната програма продължи с „Ансамбъла на българската армия“.

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура