Oбластният управител на Смолян призовава за отговорност и толерантност на пътя

18 Sep, 2024

Областният управител на област Смолян Захари Сираков подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!“ с призив към всички граждани за отговорно поведение, за повече толерантност на пътя и по-малко произшествия. От първостепенна важност е да се приберем живи и здрави при хората, които ни обичат и чакат вкъщи!

Като активни участници в пътното движение, нека даваме пример на подрастващите и да бъдем отговорни към свободата, която ни дава придвижването с автомобил. Съобразената скорост и толерантността към другите участници в движението ще помогнат на нашите семейства да преживеят още много щастливи мигове с най-близките си хора.

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“.

Тази година 18 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Основното послание е за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.

По традиция Дните на безопасността на пътя за Република България и през 2024 г. се провеждат под патронажа на Министъра на вътрешните работи, а Национален координатор е Главна дирекция „Национална полиция“.

На официалната страница на ROADPOL на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/ и в социалните мрежи може да бъде намерена допълнителна информация за настоящата кампания. На интернет страницата на пътна полиция https://www.mvr.bg/opp е създадена специална рубрика „ROADPOL SAFETY DAYS“ с актуална информация за българските партньори, а нагледни материали са публикувани в интернет на адреси:

– https://cloud.roadpol.eu/index.php/s/Ka9wqt5b8SkHeDY

– https://cloud.roadpol.eu/index.php/s/dSEzxAt6QGePPx6

Идеята за Дните на безопасността на ROADPOL е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура