Тържествено връчиха дипломите на зрелостниците от Езиковата гимназия в Смолян

19 Jun, 2024

Областният управител Захари Сираков връчи отличие на първенеца от Випуск 2024 към ЕГ „Иван Вазов“-гр.Смолян Ирина Шопова.

Той поздрави директора на гимназията Надежда Горанова, абитуриентите, преподавателите, учениците, родителите и гостите по случай дипломирането на зрелостниците.

„От днес започва нов етап от вашия живот, всеки един от вас поема по своя индивидуален път на развитие. Но не забравяйте Езиковата гимназия и своите учители, които ви преподаваха не само уроците от учебниците, но и тези от живота! Те ви поощряваха за успехите и ви напътстваха как да поправяте допуснатите грешки!

Уважавайте ги и ценете грижата и времето, които са вложили във вас, защото и в похвалите си, и в забележките са били добронамерени и са целели да стимулират развитието на вашия потенциал!“

Сираков поздрави абитуриентите за добрите резултати и отбеляза, че дипломите, които получават от това училище са документи, удостоверяващи качествено образование, което ще им отвори много врати за напред.

„Аз съм уверен, че зад отличните ви оценки стоят вашите знания, които ще бъдат стабилната основа, върху която ще надграждате!  Но не забравяйте, че успехът е плод на ежедневен труд и учение! Бъдете постоянни и усърдни в преследването на целите си!“

Днес дипломи за завършено средно образование получиха 72-ма абитуриенти от ЕГ „Иван Вазов“-гр.Смолян, които за поредна година защитиха имиджа на образователната институция с постигнатите високи резултати на Държавните зрелостни изпити (ДЗИ).

По Български език и литература 72-та явили се ученици са изкарали среден успех мн. добър 4.87, 10 отлични оценки, от които две пълни шестици на Ирина Шопова и Петя Качакова от 12а клас.

На матурите по Английски език са се явили 48 зрелостника, които са постигнали среден успех мн. добър 5.02, 12 отлични оценки, 5 пълни шестици на Елена Фисинска и Станислава Станчева от 12а клас, Маноела Давидова от 12б клас, Йоана Герджикова и Никола Михайлов от 12в клас.

Първенецът на випуска Ирина Шопова от 12а клас е изкарала пълна шестица и на втория си ДЗИ по история и цивилизации.

 

Снимки: Областна администрация Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура