ЮЦДП-Смолян с кампания за изкупуване на горски имоти

25 Oct, 2023

За периода юли-септември 2023 г. в ЮЦДП са постъпили 42 заявления с предложени за продажба 77 поземлени имота, информира горското предприятие.

Изготвянето на оценка за стойността на 55 поземлени имота в горски територии е възложено на правоспособен оценител, регистриран по Закона за независимите оценители, в срок до един месец.

След изтичане на едномесечния срок, заявителите на допуснатите имоти ще бъдат поканени от  ЮЦДП за сключване на договор за покупко-продажба на цената, определена съгласно изготвената оценка.

Ако в срок от 14 дни от получаване на поканата не се поучи отговор от собственика до ЮЦДП, това се счита за отказ от сделката за покупко-продажба на поземления/те  имот/и.

Кампанията по закупуване на горски територии от държавните предприятия, съгласно утвърдени правила от 2023г. на министъра на МЗХ, е целогодишна.

Следващият прием на документи за закупуване за тази година е в периода октомври-декември, а разглеждането на постъпилите заявления ще се проведе през месец януари 2024г.

Закупуване на горски територии от ЮЦДП

От 01.07.2023 г., Южноцентрално държавно предприятие, гр. Смолян, стартира процедура за закупуване на горски територии .

Закупуването на поземлени имоти в горски територии от Южноцентрално държавно предприятие, гр. Смолян има за цел комасиране на горските територии – държавна собственост и постигане на по-ефикасното им управление, стопанисване и опазване.

Собствениците на горски територии, които желаят да ги предложат за закупуване от Южноцентрално държавно предприятие, гр. Смолян, подават заявление по образец до държавното предприятие или до съответното държавно горско или ловно стопанство, в чийто район на дейност се намира поземленият имот. Заявленията могат да се депозират и по пощата или чрез куриер целогодишно.

За получаване на допълнителна информация всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа, може да се обръщате към отговорните служители на Южноцентрално държавно предприятие, гр. Смолян или държавно горско стопанство или държавно ловно стопанство за консултиране на заинтересованите лица по въпроси, свързани с попълването и подаването на изискуемите документи и тяхното разглеждане, съгласно процедурата за закупуване на поземлени имоти в горски територии от държавните предприятия.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура