Сабрутев: Искаме Смолян да се развива като чист, модерен и проспериращ град

28 Sep, 2023

Стефан Сабрутев представи идеите си за развитие на община Смолян, след като се регистрира като кандидат за кмет на предстоящите избори с ПП „Движение Нашият град“.

„Властта за нас не е самоцел. Ние искаме да решим серия от проблеми, които задръстват общината. Искаме да развием Смолян като чист, модерен и проспериращ, но и ревностен към традициите град. Нашата цел е управление в интерес на гражданите“, заяви в началото на пресконференцията Стефан Сабрутев.

Като кандидат за кмет на общината той посочи, че за него най-важна е икономиката на града. „Ще дадем тласък на икономиката, като акцента няма да пада само върху привличането на външни инвестиции. За нас не по-малко важни са инвеститорите, които вече работят на територията на общината. Подкрепа за всеки почтен бизнес, плащащ данъци и заплати в общината.

Специално внимание към туризма. Разписали сме дълга серия мерки в подкрепа на туристическия бранш, защото той трябва да бъде локомотива на икономиката на Смолян.“

Пред присъстващите на пресконференцията Стефан Сабрутев подчерта, че инфраструктурата на града изглежда грозно занемарена, особено в крайните квартали. „Има села, в които няма или почти няма улици като Горово, Чеплят, Турян, Белев дол“, каза той.

„Ще направим Смолян град на цветята, който да впечатлява с колорита и аромата. И не на последно място остава чистотата. Въпросът за общинско предприятие за поддържане на чистотата не е заяждане със старата власт, макар да е очевидно, че основания за критики към стария кмет има. Има цели улици без сметоизвозване, виждаме често препълнените кофи за боклук.

Референдумът за чистотата вече е направен. Над 1000  граждани седмично се подписваха в подписката и вече са над 4000 подписите за три седмици. Желанието на гражданите е ясно. И е страшно, ако след 12 години управление тепърва ще си изясняваш казуса по тема, по която многократно си  обещавал и после си правил точно обратното.“

Стефан Сабрутев постави акцент върху културното и духовно развитие на региона, нуждата от подкрепа на местните творци и реализацията на техния продукт.

Общината трябва да развие на ново ниво културния и фестивалния туризъм. Трябва да се привличат прояви на елитарна култура, но и да се работи за достъп до култура във всяка точка на общината. Ще развием нови културни пространства, предоставящи възможности за алтернативна култура“, каза още Сабрутев.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура