Издигане с балон за празника на Златоградското чеверме

20 Apr, 2023

На 5-и и 6-и май, при благоприятни метеорологични условия, ще се предлага издигане с балон от стадиона в гр. Златоград, обяви кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Дали инициативата ще може да се осъществи, ще стане ясно 3-4 дни преди упоменатите дати, когато ще е приблизително по-точна прогнозата за времето, от която зависи и провеждането на мероприятието, поясни Янчев.

Три дни преди 5-и май, организаторите ще уведомят желаещите, дали времето ще позволи тази атракция да се състои. Балонът се издига на височина около 25-40 м. Привързаните издигания са възможни само при безветрие или много слаб вятър, разказа градоначаликът.

Обикновено такива условия има рано сутрин, в първите три часа след изгрева, както и надвечер, в часовете около залеза. Възможно е издиганията да продължат и по тъмно, когато балонът е особено атрактивен, осветяван от горелката, сподели Мирослав Янчев.

Издиганията с балон ще започнат от 6:45 сутринта и ще продължат до около 9:30. Както и при затихване на ветровете надвечер, между 19:00 и 23:00 часа, посочи той.

За записване и подробности, относно инициативата, може да се обадите на телефон: 0896390895.

Не се препоръчва за жени в напреднала бременност. Децата трябва да са високи минимум 130 см, за да могат да виждат над ръба на коша, допълни кметът на Златоград.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура