Дарителска кампания за засегнатите от пожара в Чепеларе

28 Mar, 2023

В Чепеларе откриха дарителска кампания за подпомагане на семействата, останали без жилища след разразилия се вчера пожар в кооперация, съобщиха от Общината.

“На първо място се радвам от сърце, че всички живущи в опожарената сграда са евакуирани здрави и невредими, защото това е най-важното, всичко материално е поправимо!”, заяви кметът Боран Хаджиев.

В обществени сгради и търговски обекти в града са поставени дарителски кутии за набиране на средства, а междувременно е открита и банкова сметка в помощ на потърпевшите от пожара.

При цялата си съпричастност към потърпевшите семейства, сега може да се отбележи важността на застраховането и законосъобразното отглеждане на животни в селскостопански сгради, при спазването на всички мерки за безопасност, заяви градоначалникът.

Причините за пожара са в процес на доизясняване, но по мнение на очевидци първо се е запалила именно една от бараките, в които са се отглеждали животни. Безопасността на всички жители на общината е от първостепенно значение за нас, посочи кметът на Чепеларе.

На заседание на 30 март Общинският съвет в Чепеларе ще гласува размера на сумите, с които ще бъдат подпомогнати фамилиите.

Община Чепеларе призова дърводобивните фирми в региона да се включат в дарителската инициатива, за да започне по-бързо възстановяване на четириетажната сграда. Засегнатите апартаменти в кооперацията са необитаеми след пожара. Семействата на този етап са настанени при роднини.

СПЕЦИАЛНО ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА СЕМЕЙСТВАТА, ПОТЪРПЕВШИ ОТ ПОЖАРА В ЧЕПЕЛАРЕ:

Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000029793037

BIC STSABGSF

НИКОЛА ИВАНОВ БОЧУКОВ

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура