В Неделино посадиха дръвчета като послание срещу насилието

24 Oct, 2024

Инициативата е на Министерски съвет на Република България – Държавна агенция за закрила на детето и е свързана със засаждане на фиданки с послание срещу насилието над и между деца.

Демонстрирайки своя пример, община Неделино в присъствието на кмета г-н Боян Кехайов, членове на МКБППМН – Неделино, общински служители, както и ученици при СУ „Св.Св.Кирил и Методий “засадиха дръвчета от вида „Ликвидамбър“ и „Каталпа“, в градски парк акад. „Николай Кауфман“.

Останалата част от дръвчетата / Чинар / бяха засадени около спортни площадки, в местността „Турчин мост“, както и в двора на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“.

Всички фиданки бяха безвъзмездно предоставени от фирма „Сортови семена България“, собственост на нашият съгражданин инж.Николай Марангозов, за което изказваме своята благодарност за проявената ангажираност и съпричастност към инициативата.

По този начин с участието си община Неделино показа съпричастността и усилието на всички заинтересовани страни за превенция на различните видове насилие, което ще допринесе за ангажираността на подрастващите към спазването и възстановяването на неразривната им връзка с природата и горите.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура