Послание срещу насилието: Младежи засадиха фиданки в Баните

24 Oct, 2024

Младежи от СУ “Христо Ботев” с.Баните, посадиха фиданки Офика с послание срещу насилието. Събитието е част от Националната кампания на Държавна агенция за закрила на детето срещу насилието над и между деца.

Виждаме символиката в тези нежни фиданки, подсигурени от Държавна агенция за закрила на детето, също като децата, фиданките са крехки и уязвими, но с правилната грижа и внимание ще пораснат и ще се превърнат в красиви и здрави дървета, споделиха от Община Баните.

В малка общност като нашата, имаме силно изразена обща ценностна система. Главно място в нея имат децата и грижата за тях. Те са героите на днешното време и вярваме, че с правилните насоки и подкрепа, пътя им за напред ще е светъл и успешен, и сме сигурни, че каквито и препядствия да срещнат по пътя си, ще ги преодоляват със смелост и доброта.

Момчетата посадиха Офиките на “входа” на село Баните. Тук отново виждаме символика, защото фиданките са известни и с другото си име- Самодивско дърво, вярва се, че предпазва от зли сили и е символ на защитата.

️Община Баните се включва активно в предвидените от Държавна агенция за закрила на детето дейности и инициативи в Националната кампания. Последвайте страницата на община Баните, за да сте информирани за предстоящите събития.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура