Регистрираните автомобили в Смолянско са се увеличили с над 2 хиляди за година

14 Oct, 2024

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761.

Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов, предаде БТА.

По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението.

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места.

За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведения в областта по график служители на „Пътна полиция“ – Смолян ще провеждат беседи с ученици, свързани с пътната безопасност.

Пътните полицаи отчитат увеличение на нарушенията, свързани с употреба на алкохол и наркотични вещества в Смолянска област.

От началото на годината до момента, със заповед за прилагане на принудителна административна мярка е прекратена регистрацията на 95 моторни превозни средства, чиито водачи са и собственици на тези превозни средства и са управлявали след употреба на алкохол, наркотични вещества или са отказали да бъдат тествани за такива, посочи главен инспектор Йорданов. За същия период на миналата година те са били 72.

 

 

Снимка: МВР

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура