Смолянската полиция с мащабна акция срещу изборните нарушения

11 Oct, 2024

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, и противодействие на конвенционалната престъпност, стартира в ранните часове на днешния ден на територията на Смолянска област.

В операцията участват екипи от “Охранителна полиция”, “Икономическа полиция”, “Криминална полиция”, „Пътна полиция“ и прилежащите Районни управления към ОДМВР – Смолян, както и служители на Зоналното жандармерийско управление – Пловдив, и екипи на Държавно горско стопанство Смолян, които се включват в проверките за контрол върху незаконна сеч и добив на дърва за огрев.

Действията са насочени към предотвратяване на евентуални нарушения на изборното законодателство и осигуряване на реда по време на предстоящите избори.

Проверките обхващат търговски обекти, заложни къщи, кредитни институции и други места, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения, както и моторни превозни средства и лица.

За засилване на контрола са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП) на територията на областта, където се проверяват преминаващите превозни средства.

Комисар Иван Демирев, началник на “Охранителна полиция” в областната дирекция, разясни в началото на операцията нейния ход.

Той призова гражданите да съдействат, като подават сигнали при съмнения за нередности и да проявяват търпение при проверките, които са част от мерките за осигуряване на сигурност и спокойствие по време на предстоящите избори.

 

Снимки: МВР

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура