Марин Захариев: Община Смолян започва изпълнение на важни проекти по НПВУ

11 Oct, 2024

Община Смолян започва изпълнението на важни проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и приоритетните обекти с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи на пресконференция  заместник-кметът Марин Захариев.

Той прогнозира, че работата по проектите ще се активизира до края на годината и през 2025 г., предаде БТА.

Сред посочените проекти са бъдещият Младежки център, ремонт на читалището и детската градина в Смилян, на културни, спортни и инфраструктурни обекти в областния град.

Общината е пред сключване на договор за приключване на процедурата за изпълнение на Младежкия център, уточни заместник-кметът.

Предвижда се в скоро време да се започне работа по създаване на центъра, който ще се помещава в рушаща се сграда на бивш техникум в центъра на Смолян.

Подписан е договорът за изпълнение на дейности относно Дом за възрастни хора, за който ще се ремонтира сградата на бившия Детско-юношески фолклорен ансамбъл. В следващите седмици започва ремонтът на читалището и на детската градина в Смилян, допълни Захариев.

Сключен е и договор за инженеринг на проекта за Художествената галерия в града, за който се планира дейностите да започнат също до края на годината.

В ход е процедура за изпълнение на ремонт на стадиона в кв. Райково. Работим активно по НПВУ,  заяви Марин Захариев. Относно приоритетните обекти със средства от МРРБ, Общината има споразумение за проект за водоснабдяване в селата Влахово, Кутела и Смилян.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура