Неделино впечатли Министерството на спорта с положителното си развитие

07 Oct, 2024

В Неделино се проведе заключителния финал на кампанията „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено!“ с турнир по хокей на трева, щафетни игри и спортни мачове по футбол и волейбол.

Събитията бяха открити от заместник-министъра на младежта и спорта Петър Младенов и кметът на града Боян Кехайов.

Съвместната спортна инициатива на община Неделино и Министерство на младежта и спорта е по повод Европейската седмица на спорта, която се провежда традиционно във всички държави членки на Европейския съюз.

В родопския град преподаватели, деца, треньори и спортни деятели проведоха открити спортни състезания на спортните игрища в двора на СУ „Св. Св.Кирил и Методий“ гр.Неделино, което е партньор в провеждане на мероприятието.

„Радвам се, че България отново е част от Европейската седмица на спорта, която тази година се проведе у нас в рамките не на една, а на две седмици. Сигурен съм, че всички днес ще се включат с голямо желание в активностите“, каза зам.-министър Петър Младенов.

Кметът на Неделино Боян Кехайов изрази радостта си от факта, че малък град е част от подобна мащабна инициатива.

„Неведнъж съм казвал, че и малките населени места, могат да се похвалят с успехи и да се включват в кампании, които са насочени към развитието на младежта“, заяви Кехайов.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Всички участници показаха спортните си умения в различни направления. Те останаха доволни от добрата организация и наградите, които им бяха връчени лично от заместник-министъра на младежта и спорта Петър Младенов.

В знак на благодарност той връчи плакет на кмета Боян Кехайов за доброто сътрудничество и активното участие в Европейската седмица на спорта.

Кметът Боян Кехайов благодари за това, че са избрали именно Неделино за заключителна дестинация на кампанията, и че това събитие е добро начало за провеждането на още много бъдещи инициативи.

Зам.-министър Младенов остана с много добри впечатления от това, че малък град като Неделино се развива в положителен аспект, и че е убеден след днешния ден на активност, децата спортисти в Неделино ще бъдат много повече.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура