Боран Хаджиев участва в престижен прием по случай Деня на германското единство

07 Oct, 2024

На 4 октомври 2024 г. в град Пловдив се състоя тържествен прием по повод Деня на германското единство.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев бе официално поканен да присъства от Почетния консул на Федерална република Германия за Пловдив д-р Мариaна Чолакова.

По време на приема Хаджиев е разговарял с н.пр. Ирене Планк – посланик на Федерална република Германия в София, представил е община Чепеларе и я е поканил да направи лично посещение в удобно за нея време, за да и представи проектите, по които работи.

В разговора бе поставен акцент върху развитието на здравния туризъм, еко-туризма, климатолечението, селския туризъм, спорта за всички възрасти и опазването на околната среда.

Кметът на община Чепеларе е запознал н. пр. посланик Планк с инфраструктурата и предимствата на региона, както и с изпълнения проект, свързан с възможността за виртуална разходка чрез дигиталната карта на община Чепеларе.

Разговорът бе проведен в присъствието на д-р Митко Василев – главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) до февруари т.г, г-жа Кармен Щрук – представител на BUBSPA за Германия и д-р Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) и почетен гражданин на община Чепеларе.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура