Организират редица турнири в Чепеларе за откриването на възобновения спортен комплекс

20 Sep, 2024

Реализираният проект на Община Чепеларе за „Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в община Чепеларе“ към Министерство на младежта и спорта бе завършен и Чепеларе радва своите жители и гости с напълно обновен и съвременен спортен комплекс с безвъзмездно ползване от 1 август, тази година.

Тържественото му откриване с множество официални лица, гости и богата на спортни турнири и активности програма, предстои идния петък, на 27 септември от 12:00 часа.

Условно спортната площадка е разделена на 4 зони. Зона 1 представлява комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол.

Зона 2 е комбинираната зона за отдих и спорт, разделена на няколко сектора – площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за отдих или настолни игри на открито, както и сграда със съблекални  и трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните.

Зона 3 включва 2 тенис корта. Зона 4 представлява зрителски трибуни с над 400 места за наблюдение.

Зоните 1 (комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол ) и 3 (двата тенис корта) са покрити с  МНОГОПЛАСТОВА СПОРТНА НАСТИЛКА. Това са т.нар. „бързи“ настилки, които заменят досегашния „шамот“ (мляна тухла). На „бързите“ настилки се играе много по-динамично.

Настилката от акрилно покритие не се влияе от атмосферните условия, дълготрайна е и е удобна за експлоатация и поддръжка. Със същата съвременна спортна настилка е покрита зоната за фитнес на открито.

В резултат на реализирания проект, нарастващият брой туристи и гости на община Чепеларе, ще имат възможност да съчетаят престоя си с допълнителна физическа активност, наслаждавайки се на любим спорт в съвременен спортен комплекс.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев активно работи в посока „условията за спорт, които предлага спортният комплекс да бъдат използвани пълноценно.“

ПРОГРАМАТА ЗА ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЧЕПЕЛАРЕ Е СЛЕДНАТА:

27.09.2024 г. (петък)

12:00 часа – Музикален поздрав от ФА „Орфей“ към НЧ „Родопска искра 1880“ гр. Чепеларе с участието на Илия Учиков – родопска каба гайда, Мариана Ангелова – народна певица и  танцов състав „Евридика“ към ЦПЛР ОДК – Чепеларе

12:15 часа – Тържествено откриване в присъствието на официални лица и гости

12:30 часа – Iви Турнир по тенис на корт за ”CHEPELARE – AMER SPORTS” CUP във възрастови групи до 10  и до 12 години – момичета и момчета

Място: СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЧЕПЕЛАРЕ – ТЕНИС КОРТОВЕ

Чепеларе се включва в инициативата „Нестле за Живей Активно“

със следните спортни мероприятия:

27.09.2024 г. (петък)

12:30 часа – Турнир по народна топка за ученици от III и IV клас при СУ „Васил Дечев“

13:00 часа – Турнир по волейбол за ученици от ПГСГСТ „Никола Й. Вапцаров“

Място: СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЧЕПЕЛАРЕ

МУЛТИФИНКЦИОНАЛНО ИГРИЩЕ ЗА БАСКЕТБОЛ, ВОЛЕЙБОЛ И ФУТБОЛ

По време на събитието, освен основната програма, всички желаещи ще имат възможност да се включат в разнообразни свободни спортни активности, в комбинираната зона за отдих и спорт на спортния комплекс.

28.09.2024 г. (събота)

11:00 часа – Пилатес за всички

15:00 часа – Fit –tonic тренировка

Място: СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЧЕПЕЛАРЕ

МУЛТИФИНКЦИОНАЛНО ИГРИЩЕ ЗА БАСКЕТБОЛ, ВОЛЕЙБОЛ И ФУТБОЛ

*Желаещите да се запишат за редовни посещения ще имат възможност да го направят след тренировките.

01.10.2024 г. (вторник)

10:00 часа – Спортни занимания „Малки шампиони в зеленото сърце на България“ в Детска градина Чепеларе

Място: По бази на Детска градина Чепеларе

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура