Общинският съвет в Рудозем одобри актуализация на бюджета

20 Sep, 2024

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 година.

С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината, предаде БТА.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината.

Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълнител, обясниха от общинската администрация.

Плановете за скоростните ограничители се отлагат след получено писмо от Областното пътно управление в Смолян, че подобни изкуствени неравности не могат да се поставят върху два второкласни републикански пътя, които са част от проекта.

Актуализираните в общинския бюджет 343 хил. лв. ще се използват за проектиране на улици и пътища в общината, пешеходен надлез и поливна система на изграждащ се парк, решиха съветниците.

Общинските съветници приеха и предложение да се изпрати писмо до областния управител на Смолян и Областното пътно управление със запитване във връзка с информация, че в други общини се допуска поставяне на изкуствени неравности и скоростни ограничители също върху второкласен републикански път.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура