Близо 50 ретро автомобила излизат на парад в Смолян на 14 септември

11 Sep, 2024

Клубът на ретро автомобилите и Община Смолян канят всички приятели и симпатизанти на втори ретро парад, който ще се проведе на 14 септември от 10.00 часа в Новия център.

В изложението ще бъдат показани около 50 автомобила. Ще участват и колекционери от Кърджали, Благоевград и Пловдив, сподели председателят на ретро клуба Владимир Кехайов.

По думите на Кехайов един автомобил е ретро, ако е над 30-годишен. Eнтусиастът е собственик на сериозна колекция от ретро возила.

“За мен всички са добри, щом ги пазя години наред. Не съм продал нито един от автомобилите си досега и не искам да продавам. Има много колеги в страната, които с това си изкарват прехраната – купуват, ремонтират и продават, аз купувам реставрирам и колекционирам.

Един от най-интересните ми автомобили е москвич 407 от 1963 година, имам и ЗАЗ с обратното отваряне на вратите, който също е интересен екземпляр. Имам фолксваген костенурка от 1961 година. Имам волга с еленче, която я имат и други колеги от Смолян“, разказа председателят на ретро клуба.

Владимир Кехайов допълни, че клубът вече има около 40 членове, а новото ретро попълнение е возило с марката Ситроен.

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура