Родопа с равенство 2:2 срещу Димитровград

05 Sep, 2024

За втори пореден път малшанс спря Родопа (Смолян) да достигне до пълен обрат.

След равенството срещу Левски (Карлово) в Смолян, зелено-белите отново записаха реми 2:2 при гостуването си на Димитровград 1947, след като по идентичен начин противника поведе с 2:0.

Двубоят стартира много добре за домакините, които имаха възможност да поведат от дузпа още в 8-та минута, а до 20-та вече водеха с 2:0 след контраатака.

Въпреки това Родопа имаше своите положения през това време като на два пъти гредите спасиха Димитровград 1947. В крайна сметка Михаел Кисьов намали за 2:1.

Отново той имаше шанс да реализира, преодолявайки вратаря Янислав Георгиев, но топката бе избита от голлинията с шпагат от футболист на домакините.

През второто полувреме Николай Тихомиров вкара за 2:2, като момчетата водени от Данаил Бачков пропуснаха още няколко възможности. Гредата на противниковия отбор нацели и Радостин Самуилов, след като успя да се пласира добре и остана сам срещу стража.

Две минути преди края на мача, отново Кисьов остана сам срещу Георгиев, опита се да го прехвърли, но топката премина далеч над напречната греда.

“Бяхме по-добрият отбор на терена. Доминирахме и имахме доста положения между, които и пет греди. Това на чужд терен не е никак малко, коментира след мача старши треньорът на Родопа Данаил Бачков.

Срещата ще бъде запомнена, както с добрата игра на двата отбора, така и на доброто съдийство на Георги Стоянов, Йордан Петров и Стоян Петров. И тримата от Пловдив.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура