Андриян Петров уважи изложбата на уредниците от Художествената галерия

04 Sep, 2024

Септември винаги е зареден с особена енергия. Авторите са хора, които влагат сърце и душа, за да опазват едно огромно богатство в Художествената галерия. Самите те са различни не само като възраст, но и като творческо амплоа и се радвам, че независимо от трудностите намират теми и днес ни радват по един безспорен начин!

Това каза заместник областният управител Андриян Петров на откриването на деветата поред изложба на уредниците от Художествената галерия в Смолян.

В обновената зала „Петър Стайков“ на Клуба на дейците на културата, Иван Пеев – директор на Художествената галерия представи авторите и направи кратка ретроспекция на дейността на галерията. Ангел Консулов, Асен Трампов, Борис Кисьов, Георги Стойков, Иван Пеев, Илия Кисьов, Петър Пиронков и Стефан Данчев предлагат на ценителите и смолянската публика 36 платна с рисунки, графика и живопис.

Експозицията е съвместна проява на Клуба на дейците на културата и Художествената галерия Смолян, която ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 15 септември 2024 г.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура