Треньорът на Родопа: Подмладяваме отбора

03 Jul, 2024

Иван Караиванов отново е част от ФК Родопа (Смолян). Халфът, който има няколко сезона зад гърба си с “зелено-белите” започна подготовка с тима воден от старши треньора Данаил Бачков.

За последно Караиванов игра през миналата есен в Смолян. Той е юноша на пловдивските Ботев и Локомотив. Играл е още за Атлетик (Куклен) и Созопол (Созопол). 24-годишният футболист е родом от Чепеларе.

С Родопа тренира и младият талант от Мадан Деян Велков. 16-годишният офанзивен футболист ще бъде на проби в тима и ако успее да покаже нужните качества ще бъде част от отбора през новия сезон на първенството на Трета лига – Югоизточна група.

Другите нови имена в клуба са Марин Чаушев, Димитър Петров и Георги Атанасов.

Чаушев идва от Спартак (Пловдив). 19-годишният футболист е централен защитник и е юноша на пловдивските Ботев и Локомотив.

Петров, също 19-годишен е опорен халф, като за последно е играл в Сокол (Марково), но е юноша на Ботев (Пловдив).

Атанасов е на 18 години и също идва от Спартак (Пловдив), но е юноша на Марица (Пловдив) и играе като атакуващ халф.

Относно амбициите за новия шампионат треньорът на смолянчани Данали Бачков е категоричен, че Родопа като име и традиции заслужава класиране между първите отбори, но подчерта, че отборът има определен бюджет и се опитва да налага млади момчета.

“Подмладяваме отбора. Шанс получиха момчета родени през 2007 година. Всички играха и някои се утвърдиха като титуляри. В края на миналия сезон имахме доста кадрови проблеми. Осем човека отсъстваха последните мачове, което повлия и на крайното класиране. Всичко зависи от нас за по-добро представяне през новата състезателна година”, допълни Бачков.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура