Кметовете на Мадан и Рудозем искат решаване на пътни проблеми в Смолянско

03 Jul, 2024

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов заедно с народните представители Хайри Садъков и Анджей Джандев, както и с кмета на Рудозем инж. Недко Кулевски проведоха изключително важна среща с министъра на МРРБ Виолета Коритарова и с председателя на УС на АПИ – инж. Йордан Вълчев.

Инициираната среща отново бе за основни пътни проблеми в Смолянския регион, чиято компетентност е на министерството.

Първият и един от големите проблеми, които бе засегнат е темата със свлачището в село Тикале, който датира от 2018 година.

„Направих предложение в спешен порядък да се започне първо с разчистването на затрупаното пътно платно, за да може да се възстанови нормалното движение по трасето, докато паралелно с това вървят документално и процедурите по укрепване на свлачището. За да не се бави повече решението на проблема и хората, които пътуват ежедневно да бъдат облекчени, това е единствения възможен начин”, сподели кметът на Мадан.

Той поясни, че е получено уверение от регионалния министър, че работата по трасето и разчистване на платното ще започне до месец.

Втората тема, която бе обсъдена по време на срещата е възможността за предпроектно проучване и проектиране на скоростен път АМ “Тракия“ – Смолян – Рудозем, което трасе е от изключително значение за развитие на Смолянския регион с целогодишен интензивен трафик.

По думите на кмета на Мадан регионалният министър се ангажира със срок, че до 3 месеца ще бъде избран изпълнител за проектиране.

Другият приоритетен въпрос, който също бе обсъден бе възможността за проектиране на пътя Средногорци- Ерма река, в чийто обхват минава и проходът Печинско, както и възможността за неговото разширяване.

Засегната бе и темата с отварянето на ГКПП “Елидже“.

„По всички теми, получихме положителни отговори и най-вече ангажираност, че в кратки срокове ще се започне поетапно работа по поставените въпроси и ще се търсят възможности за бързо решение”, отбеляза маданският кмет.

Кметовете на Мадан и Рудозем, както и двамата депутати се ангажират да следят отблизо процесите по решаване на проблемите.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура