Пампорово привлича туристи с впечатляваща седмична програма “Горска терапия“

30 Jun, 2024

Преоткрий Пампорово! Включи се в седмичната активна програма, която се предлага това лято в родопския курорт!

Програмата включва 7 различни тура, за всеки ден от седмицата, до ключови локации в курорта. Всички турове започват в 09:30 часа от Туристически център Пампорово.

Продължителността им е около 3 часа, а натовареността е от лека до средна. В неделния ден е планирана по-кратка разходка от час и половина.

Програмата е безплатна за гости на хотел Перелик 5*, както и достъпна за гости на курорта срещу допълнително доплащане от 25 лева на ден.

В понеделник приключението е тур “Невястата” . Пампорово – екопътека Невястата – Пампорово (включително двупосочен транспорт).

3-часова разходка с водач по живописна горска пътека с възможност за посещение на крепостта Калето, Виа Ферата, алпийски тролей, въжена градина и стена за катерене. (Трудност 1/5.)

Вторник е ден за тур “Рожен”. Пампорово – Роженските поляни – Пампорово (включен транспорт на връщане).

Пешеходен тур с водач 3 часа по горска пътека до Старата граница, пещера Топчето, Роженските поляни и Пилон Рожен. Първи стъпки в Nordic Walking. (Трудност 2/5)

Тур “Иглите” е предложението за сряда. Пампорово – Иглите – Пампорово (включително ползване на двупосочен лифт).

Разходката е с продължителност 3 часа по красива пътека в гората до местност Иглите, разкриваща удивителна гледка, както и първи стъпки в Nordic Walking. (Трудност 2/5)

Четвъртък е ден за приключения с тур “Мургавец” . Пампорово – Студенец – връх Мургавец – Приключенски парк “Язовира” – Пампорово.

3-часове пешеходен тур до връх Мургавец през Студенев и Адвенчър парка с опция за ползване на атракционите: въжена градина, детски тролей, нинджа трасе, фитнес, батут, еър бег, релакс зона и риболов. (Трудност 3/5)

Петък е време за тур до красивите Смолянски езера. Пампорово – Смолянски езера – Пампорово (включен двупосочен транспорт).

Пешеходен преход с водач около 3 часа до четири от прочутите Смолянски езера – Тревистото, Бистрото, Мътното и Лагера. Първи стъпки в Nordic walking. (Трудност 1/5)

Съботният ден е време за активност и почивка на чист въздух с тур “Евридика”. 3-часова разходка с водач по сенчеста горска пътека в северозападна посока към Мечи чал. Първи стъпки в Nordic walking. (Трудност 1/5)

Неделя е ден за тур “Арфа”, като разходката е с продължителност около час и половина по красива горска пътека северно от хотел Перелик до разклона за село Проглед. Първи стъпки в Nordic Walking. (Трудност 1/5)

Всички турове започват от Туристическия център в курорта. 50% отстъпка за деца до 7 ненавършени години. Туровете не включват входни такси.

Програмата може да бъде променена в случай на неподходящи климатични условия!

Няколко причини да се включиш в All Inclusive Plus Седмичната програма в Пампорово: 

  • Високите нива на отрицателна йонизация, фитонциди, кристално чист въдух, тишина и спокойствие в региона спомагат за подобряване на физическото и психическото състояние.
  • Активността на открито сред природата е полезна за намаляване на стреса и тревожността, както и подобрява концентрацията и креативността.
  • Можеш да запечаташ всеки спомен със запомняща се снимка от любима локация. Удивителните места в курорта са идеални за снимки, които можеш да качваш в социалните мрежи и да отбележиш @pamporovo_mechichal, за да запазиш спомена за дълго!
  • Активната програма е разнообразна и предлага различни активности с леко до средно натоварване.
  • Наред с всички останали ползи, физическата активност в планината подобрява настроението и спомага за по-спокоен сън.

За да се включите в програмата, трябва да заявите участие предходния ден на на кол-център Пампорово 0700 17 702 или на място в 5-звездния хотел Перелик.

Избирай между All inclusive Plus пакет, пакет със закуска и здравни програми с включено СПА, пешеходни турове и анимация в хотел Перелик 5*!

Резервирай с отстъпки до 30% онлайн на www.pamporovo.me

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура