Реновиран киносалон в Малка Арда отново отваря врати

27 Jun, 2024

На 29 и 30 юни ще се състои официалното откриване на киносалона в родопското село Малка Арда, който благодарение на много доброволци и упорития труд на Кристина Патева е изцяло реновиран и оборудван.

Тази инициатива е доказателство, че с общи усилия могат да се случат чудеса, сподели кметът на Община Баните Павлин Белчев.

Залата за прожекции и концерти в местното читалище е спасена от разрухата благодарение на доброволческа инициатива с участието на дарители от цялата страна и българи от Швейцария, Франция, САЩ, Холандия и други.

Кампанията е дело на много млади хора, които доказаха, че обединените каузи са успешни, посочи кметът на селото Митко Шехов.

Дарителската акция е по инициатива на Кристина Патева, привличайки и други млади хора, свързани фамилно с Малка Арда.

Над 60 са дарителите от страната и чужбина, изпратили парични суми, около 20 души предоставиха строителни материали и десетки се включиха с доброволен труд, отбеляза Кристина Патева.

Според нея добрият пример със спасяването на залата в Малка Арда е заразителен и вече се обаждат хора от различни краища на страната, заели се да възстановяват църкви, училищни и читалищни сгради.

Доброволческата дейност все повече се развива, посочи Патева.

След ремонта инициаторите планират да съживят културния календар в Малка Арда и да разгърнат нови дейности в читалището, създавайки детски творчески работилници и сбирка на местните самодейци.

 

Снимки: Кристина Патева (Facebook)

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура