В Смолян се проведе атлетичното събитие “Предизвикателството на Мърф”

26 Jun, 2024

На стадиона в град Смолян, се проведе спортно-възпоменателното събитие The Murph Challenge ‘24 в памет на загиналите служители от структурите на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи.

Това съобщи подполковник Иван Запрянов, заместник-командир на 101-ви алпийски полк – Смолян.

В мероприятието участваха представители на 65-та група морски специални сили „Тихина“, 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян, 110-ти логистичен полк – Пловдив, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, Областна дирекция на МВР – Пловдив, много граждани, ученици и гости на града, специално дошли да участват в предизвикателството.

Домакин и организатор на събитието беше спортен клуб „Алпинист 101“ и военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк. Община Смолян оказа подкрепа, като предостави материалната база за провеждането на мероприятието.

Гости на спортно-възпоменателното събитие бяха заместник-кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова, председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров и началникът на щаба на 4-ти артилерийски полк подполковник Коста Делев.

Тежката CrossFit тренировка се заключава в изпълнение за определено време и с тактическата жилетка с тегло не по-малко от 10 кг на следните упражнения: 1600 метра (1 миля) бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и отново 1600 метра бягане.

От всички участници в изданието „Предизвикателството на Мърф“ за 2024 г. първото място зае ефрейтор Станимир Бумбалов от 61-ва механизирана бригада, втори се нареди ефрейтор Сюлейман Кайлитски от 101-ви алпийски полк, а на почетното трето място се класира инспектор Иван Пойдовски от ОД на МВР-Пловдив.

На всички участници бяха връчени финансови, предметни награди или грамоти, осигурени от спомосъществувателите на инициативата.

С особен символизъм беше изпълнено присъствието на българския еквивалент на „тюлените“ на САЩ – тим от 65-та група морски специални сили, водени от капитан-лейтенант Деян Стефанов.

Елитните бойци, които продължават своята алпийска подготовка в учебния център на 101-ви алпийски полк, активно подпомагаха домакините в провеждането на мероприятието.

Успешното провеждане на събитието се превърна в огромна мотивация за организаторите, поставяйки си амбициозни цели, в реализирането на които ще се уверим през следващото издание на The Murph Challenge.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура