Д-р Събев към Ансамбъл Родопа: България се е запазила благодарение на хора като вас

04 Jun, 2024

Не съм много по приказките, дайте да свършим работа, да решим конкретни проблеми, призова водачът на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев на среща с Фолклорен ансамбъл „Родопа“.

По думите му културата не трябва бъде оставена на самоход.

„Времето е предизборно и всички видяхме как за 3 години всичко спря. Предполагам, че и вие го усещате – спряло финансиране, спрени инфраструктурни обекти. Това, което можем да направим за вас е осигуряване на двойно финансиране. Идеята е не само да зависите от бюджета на общината, а да ви се осигури и допълнителна държавна подкрепа.

България се е запазила благодарение на хора като вас, защото без образование, без култура, ще изчезнем като нация, ще девалвира ценностната ни система като народ. Моята работа ме е научила, че като има проблем, трябва да го решим сега, след 5 минути може да е късно.

В случая обаче ако ви кажа, че за три месеца ще стане, ще ви излъжа. Нужно ни е правителство с 4-годишен хоризонт“, поясни д-р Събев.

Според Андриян Петров – кандидат за народен представител, политическата ситуация в България е много сложна.

„Станахме свидетели на какви ли не гимнастики, сега очакваме да се сформира правителство, което да си поеме тегобата и да тръгне да решава проблеми, които отлежават от три години и час по-скоро трябва да се разрешат“, посочи Петров.

Той декларира, че д-р Събев ще бъде топлата връзка между Ансамбъла, Министерство на културата и Народното събрание, защото за всички тези години е показал, че има топло чувство към творците.

„Ако нямаме лоби, ако нямаме хора, които да притискат тази промяна да настъпи и ансамблите да получат заслуженото си място в българския културен живот, нищо няма да се промени. Представяте ли си, искат читалищата да плащат промишлен ток!? Колко читалища ще оцелеят при това положение!?“, попита реторично той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура