Кметът на Забърдо спечели престижна награда за мир

31 May, 2024

Кметът на родопското село Забърдо Валентин Черпоков бе отличен с Българската награда за мир на церемонията по връчването на престижните награди Annual Media Awards 2024.

Благодаря на организаторите, че са съпричастни с това наше послание за целия свят да има мир. Мир трябва в парламента и в държавата, в семейството, по пътищата на България, заяви Черпоков.

Искаме да покажем това послание на целия свят: Искаме мир в целия свят. Ние не взимаме страна нито на Украйна, нито на Русия. Просто искаме мир, подчерта кметът на Забърдо.

С това нещо, което направихме ние – тази скулпторна композиция, всички чужденци, които идват на туризъм, минават през там да го видят. Толкова са възхитени от това нещо, сподели Валентин Черпоков.

Припомняме, че в Забърдо е поставен внушителен надпис от над 320 военни каски, призоваващ за МИР.

Уникалният монумент е дело на изкустния родопски скулптор Антон Урдажиев, а мястото в началото на красивото село е наречено Кът на мира.

„Ние сме едно малко селце, но правим голямо послание за мир по целия свят”, посочи кметът на Забърдо Валентин Черпоков, който е единственият българин с номинация за Нобелова награда за мир.

 

Снимки: Facebook

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура