Конференция на МИГ „Преспа“ събра общините Чепеларе, Баните и Лъки

30 May, 2024

В заседателна залата на Община Чепеларе се проведе информационна конференция по проект „Мост на културното наследство на МИГ „Преспа – общини Баните, Лъки и Чепеларе“ и МИГ „Ардино-Джебел“.

На конференцията присъстваха служители на общинска администрация от гр. Лъки, с. Баните и гр. Чепеларе, зам.- кметът на община Чепеларе – г-жа Аговска, председателят на Общински съвет Чепеларе – г-жа Петрова, общински съветници, представители на културно-образователни институции, музеи, представители на СХРТ, членове на УС и екипа на МИГ „Преспа“, граждани и медии.

Оповестени бяха датите за провеждане на предвидените по проекта фестивали и обучения.

График за провеждане на Фестивалите, насочени към традициите в миналото, настоящето и бъдещето:

06.07.2024 г. – с. Баните

31.08.2024 г. – гр. Лъки

14.09.2024 г. – гр. Чепеларе – „Национални хайдушки празници – Капитан Петко Войвода“

График за провеждане на обученията за управление и представяне на местното културно-туристическо наследство и придобиване на умения за привличане на нови публики (туристи):

05.07.2024 г. – с. Баните

30.08.2024 г. – гр. Лъки

13.09.2024 г. – гр. Чепеларе

По време на обучението ще бъде представен културно-туристически продукт Пътеводител на културното наследство. В него ще бъдат включени снимки на исторически, културни, географски, религиозни и други забележителности.

На обученията със свободен достъп могат да присъстват всички желаещи граждани от територията на МИГ „Преспа – общини Баните, Лъки и Чепеларе“, както и служители от общинската администрация и представители от туристическия бранш.

Допълнителна информация за темите, часовете и мястото на провеждане на обученията ще бъде публикувана на сайта на МИГ „Преспа“, община Чепеларе, община Баните и община Лъки.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура