БТА организира конференция “Европа на Балканите: Общо бъдеще” в Смолян

13 May, 2024

БТА организира местна конференция по проект “Европа на Балканите: Общо бъдеще” в Смолян. Форумът ще се състои на 14 май, от 10:30 часа, в Пресклуба на Българската телеграфна агенция (БТА) в Смолян.

Дискусията може да се наблюдава онлайн: https://www.bta.bg/bg/pressclub/schedule/10749

Конференцията е с участието на  д-р инж. Момчил Караиванов, от Областната администрация и  координатор на Регионален академичен център на БАН за Смолянска област, Величка Костадинова, експерт „Управление и наблюдение на проекти“ в МРРБ, Иво Царев, председател на Регионалната стопанска камара, Снежана Орлова, директор н Бюрото по труда, Константинос Пападопулос (Гърция), Зорица Ставрева, експерт от Областния информационен център, Надежда Митева, управител на Регионално сдружение на Научно-техническите съюзи.

Проектът “Европа на Балканите: Общо бъдеще” се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект “Европа в България: общо бъдеще”.

Сред целите му са: по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, вкл. на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от ЕС чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване.

По време на конференцията в Разград ще бъдат дискутирани новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 година.

Началото на поредицата от конференции по проекта бе дадено на 20 декември миналата година в София. В периода до август 2024 г. БТА  организира дискусии в пресклубовете си в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура