Престъпността в Смолянска област е сред най-ниските в страната

13 Feb, 2024

Добрите думи за постигнатото отлично взаимодействие между институциите е важната оценка за работата на областната дирекция, заяви пред състава заместник-главният секретар на МВР гл.комисар Димитър Кангалджиев.

Той коментира, че това сътрудничество трябва да се концентрира върху превенцията – основен елемент за противодействие на престъпността.

Заместник-главният секретар на МВР поздрави служителите за постигнатите резултати и изведе необходимостта от активизиране на работата по ефективно противодействие на икономическата престъпност с акцент – киберпрестъпност.

Главен комисар Кангалджиев обърна специално внимание на заложеното изискване за планирано и стриктно обучение на униформените и увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите.

Дирекцията отново се нарежда в челните места в страната с традиционно ниски нива на престъпност и висок процент разкриваемост на извършителите на криминални престъпления.

Като цяло регистрираните криминални и икономически престъпления през изминалата година бележат спад с около 9% спрямо предходната 2022 г., отчете  директора на ОДМВР-Смолян – старши комисар Цветан Цанков.

Той посочи, че специално внимание е насочено към ефективното противодействие на случаите на домашно насилие и на територията на областта за първи път в страната е проведена специализирана полицейска операция по тази линия.

Старши комисар Цветан Цанков  изрази увереност, че постигнатите резултати и добри практики по всички направления, ще бъдат надградени през настоящата година.

Гости на годишния анализ бяха областният управител, кметът на гр. Смолян, кметове на всички общини в областта, председателят на общинският съвет,  апелативен прокурор в гр. Пловдив, окръжен прокурор, представители на административния, окръжен и районен съд и на структурите за местно самоуправление.

 

Снимки: МВР

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура