Инж. Мариана Цекова към смолянчани: Честит Ден на Свободата!

21 Oct, 2023

Временно изпълняващата длъжността кмет на Община Смолян инж. Мариана Цекова поздравява гражданите по случай 111-годишнина от Освобождението на Родопите.

Отново е 21 октомври, но 111 години по-късно от онзи паметен за Смолян ден, в който 21 Средногорски полк, командван от полк. Владимир Серафимов, извоюват тъй жадуваната свобода. Родопите се присъединяват към майка България, заяви Цекова в поздрава си.

„И днес, 111 години по-късно, ние помним тяхното безсмъртно дело и изразяваме своята дълбока признателност за саможертвата на хилядите синове на България, пролели геройската си кръв за Освобождението на Родопите и превърнали връх Средногорец, във връх на нашето национално самочувствие и българска гордост”.

Ние помним заветните думи на полк. Владимир Серафимов: „Аз не ще отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител“!, предавани от поколение на поколени е и запазили името му в историята и в сърцата на родопчани като Освободителят на Родопите.

Нека да тачим и пазим родопските традиции и българския дух!

Нека с достойнство и толерантност обединим стремежите си за просперитет и да работим за успешното бъдеще на Родопския край, от което всички ние се нуждаем.

Честит Ден на Свободата!

Честит празник!

Обичайте Смолян, Родопите и България!

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура