Николай Мелемов: Мисля и действам в интерес на града, общината и хората

08 Oct, 2023

Уважаеми съграждани,

Смолян е каузата на моя живот. Преди 12 години поех по този път и продължавам напред, защото имам какво да дам на обществото.

Посоката е правилна. Много постигнахме, а целите ни са по-големи. Винаги съм смятал, че най-важни за обществото са хората в нужда и децата, защото са най-крехки.

Това е и белег за нивото му. Хората в нужда от раждането до дълбока старост сме обхванали в програми и грижата за тях е специална.

За децата и подрастващите имаме просторни, красиви детски градини, училища и спортни обекти. 12 години държахме строга финансова дисциплина – без лихвени кредити, без да вдигаме данъци.

И въпреки това, постигнахме забележителни резултати. Затова имам самочувствието да поискам доверието на хората.

Не съм си позволил и никога няма да си позволя личният интерес да надделее над обществения. Мисля и действам в интерес на града, общината и хората. Кампанията ми винаги е била позитивна.

Досега не съм обещавал чудеса, няма да го направя и сега. Направеното е факт. Градът има бъдеще. Имаме визия и идеи за него.

В тази кампания отново ще сме близо до хората, очи в очи, защото това ме зарежда най-много. Ще поемаме само ангажименти, които можем да изпълним.

Политиката е колективен спорт. Разчитам много на екипа ми от листата. Сам човек не е за никъде. При изграждането й се старахме да има приемственост, но и млади хора, с нови идеи, които имат желание да работят за града, с авторитет пред обществото.

Важните ни проекти са много, но сред тях искам да откроя зимен атракцион с писта над стадиона и ледена пързалка. Хората до морето трябва да могат да плуват, а в планината – да карат ски.

Заедно с Пампорово АД работим по проект за лифт от Смолянски езера до Снежанка. Туристите да отсядат в града и да се качват на ски в курорта.

Работим по проект за електрически автобуси. Те ще бъдат нови, удобни и приятни, но ще допринесат и за по-чиста околна среда.

Предстои ни втори етап на проекта за по-чист въздух за над 2000 домакинства. Този път, освен за климатици, пелетни камини и отопление на газ, ще се кандидатства и за термопомпи, които са доста по-икономични.

Често ме питат как ще задържа младите. Смятам, че не трябва да задържаме никого. Всеки има свои мечти и цели, към които се стреми. Светът е широк, но Смолян е домът, притегателната сила на всички ни – тези, които оставаме, и тези, които искат да полетят по-нависоко.

Смолян дава на подрастващите обич, спокойствие, сигурност, знания, здраве и сила. Даваме им криле, за да полетят към мечтите си. И с тях ще се върнат. Защото това е нашият Смолян – дом, род, родина!

Искрено ваш,

Николай Мелемов

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура