Даниел Бачков е новият треньор на Родопа

03 Oct, 2023

Даниел Бачков е новият треньор на третодивизионния Родопа (Смолян), обявиха от футболният клуб.

Футболният специалист бе представен от президента на клуба Николай Мелемов, вицепрезидентът Валентин Кюлхански. С добре дошъл го приветства и Марин Захариев.

„Даниел Бачков е добре познат на футболните среди в Смолян. Бил е футболист тук и е помагал на отбора в трудни моменти. Пожелавам успех на всички ви“, заяви преди първата тренировка на новия треньор Николай Мелемов.

Президентът на Родопа подчерта, че пред отбора няма поставени цели, като желанието му е отборът да играе добре, да радва феновете и да се налагат младите таланти.

От своя страна Бачков благодари за доверието, като подчерта, че е имал други предложения, но избрал Родопа.

„Смолян и този отбор са ми на сърце. Тук играх няколко сезона и се чувствам като у дома си. Когато Валентин Кюлхански, на който му имам пълно доверие ми направи предложението не се замислих и приех веднага, въпреки, че имаше и други“, коментира Бачков.

Той подчерта още, че в Родопа има много добри футболисти и доста млади, която е и една от причините да пристигне отново в Родопите.

„Искам всеки един отбор да се съобразява с Родопа на стадион Септември както беше преди. Знам, че няма да стане бързо, но знам и че можем“, добави Бачков.

От своя страна футболистите благодариха на ръководството на тима и пожелаха успех на новия наставник, като го увериха, че ще дадат всичко от себе си за успеха на Родопа. Бачков заменя на поста Кириякос Георгиу.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура