Кметът Мелемов: Ще ремонтираме пътя до село Турян

16 Aug, 2023

За ремонт на пътя до село Турян са заложени средства в бюджета за 2023 г., който предстои да бъде приет, надявам се с голямо мнозинство в Общинския съвет. След това ще започнем работа на този обект.

Това обяви кметът на Смолян Николай Мелемов в отговор на един от редицата въпроси, зададени от хора в социалната мрежа Facebook.

Мелемов отговори и на въпрос за ремонт на пътя до село Мугла: Полагаме постоянно усилия за поддържането на пътя, но нямаме средства за неговото цялостно асфалтиране. Постоянно търсим възможности за финансиране.

Кметът Мелемов посочи, че свлачището след Влахово и пропаданията на пътя близо до Широка лъка са от компетентността на АПИ.

„Увеличихме с един час осветлението в селата и при финансова възможност ще удължим осветеността”, обясни Мелемов по темата за уличното осветление в село Смилян.

На друго запитване кметът отбеляза, че е извършван ремонт на участъци от пътя за село Белев дол. Имаме намерение и през тази есен за частичен ремонт, допълни той.

Относно пътя до село Полк. Серафимово, Мелемов поясни, че той е държавен, част от републиканската пътна мрежа. Извършено е проектиране за ремонт. Остава да се финансира от държавата, респективно АПИ

„Постоянно търсим възможности за финансиране, но за съжаление при предишните управления общината остана извън Програмата за развитие на селските региони. По нея имаше възможност да се финансира ремонтирането на пътища в малките населени места”, отговори Мелемов на въпрос за пътя до село Горово.

В града улиците ги ремонтираме доколкото бюджетът ни позволява. Не сме в Програмата за развитие на селските региони. Общинската пътна мрежа е 486 км без улиците в селата и града.

През годините са ремонтирани много улици и пътища в цялата община, подчерта Николай Мелемов.

Преди всяка учебна година обновяваме пътната маркировка. За настоящата година предстои съвсем скоро, увери още кметът на Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура