Откриха новия парк на доспатското село Црънча

19 Jun, 2023

Официално откриха чисто новия парк за спорт, отдих и туризъм на родопското село Црънча.

Тържественото събитие стана по време на традиционния фолклорен събор на селото, където присъстваха кметът на Община Доспат инж. Елин Радев, бизнесменът Васил Байрактаров, както и много гости и жители на Црънча.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи народият певец Николай Славеев.

В празничната програма участваха също Денис Махуров и Мария Христова, Виктория Сариева Анастасия Баткова, както и Фолклорна група Варвара.

Новият парк е построен изцяло с дарения от Байрактаров, който от 20 години живее и работи в САЩ. Изграден е върху негов собствен имот.

Изграждането на парка е подкрепено от кмета на Община Доспат инж. Елин Радев и местното кметство.

Туристическата забележителност се намира на около 400 метра от края на Црънча по посока Скалето.

Общата площ на Парка е няколко декара и включва следните атракции: мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за тенис и волейбол (също с изкуствено покритие), многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част.

Има и построена чешма с четири чучури. Равномерно на различни места в Парка са монтирани 31 броя пейки. Паркът разполага и със самостоятелен санитарен възел.

Правят впечатление зелените площи и още други площадки оформени с цветен трошен камък, а подходите са направени с паваж.

 

Снимки: Община Доспат

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура