Доспат с вълна от съпричастност към пострадалите в Турция и Сирия

10 Feb, 2023

Жители на Община Доспат се отзовават в обявената благотворителна кампания в помощ на пострадалите граждани в опустошителните земетресения в съседна Турция и Сирия.

Събират се парични средства, дрехи, завивки, хранителни продукти и др.

Кампанията продължава. Създава се организация по опаковане на събраните дарения и тяхното експортиране.

Припомняме, че Община Доспат организира на местно ниво дарителска кампания в помощ на пострадалите граждани в опустошителното земетресение в съседна Турция и в Сирия. Инициативата се координира с Българския червен кръст.

Всеки, който желае да дари парични средства да ги предоставя на кмета в населеното място срещу подпис. Средствата след това ще се отчитат в касата на Общината, а от там в сметката на Българския червен кръст.

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

До 20.02.2023 г. към Общинските организации на БЧК в партньорство с Общинските администрации, които имат ресурси за провеждане на тази кампания ще се събират от дарители:

Нови топли детски, дамски и мъжки дрехи
Нови обувки – отново детски, дамски и мъжки
Нови спално бельо
Нови завивки
*!!! Нови – опаковани и с етикети

За община Доспат – адреса е гр.Доспат, ул. „Кап. Петко Войвода № 3 – сградата на общината.

Всичко ще се пакетира в кашони със стандарт на Федерацията на Червения кръст и с транспорт на организацията ще се изпращат в засегнатите територии.

Обръщаме се с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призоваваме да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

След това те ще се предадат с комисия на областната организация на БЧК. Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

За допълнителни въпроси се обръщайте към инж. Веселин Калфов, предсетадел на Общ. съвет на БЧК, телефон 0895532700.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура