Община Чепеларе продължава дейностите по проект „Патронажна грижа+”

10 May, 2022

На 11.04.2022г. Община Чепеларе подписа Допълнително споразумение №01 към Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, с което се удължава предоставянето на услугата “Патронажна грижа+” до 02.11.2022г.

Проектът се реализира по Приоритетна ос: „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката” на Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Продължават да се изпълняват дейностите по основната му цел – да се осигури за период от още 6 месеца подкрепа чрез патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в общината, както и подкрепа за адаптиране на социалната услуга за деца в с. Павелско, делегирана от държавата дейност, в отговор на безпрецедентните предизвикателства, свързани с разпространението на COVID-19.

С него се затвърди успешния модел на патронажна грижа за възрастни и лица с увреждания чрез почасова мобилна интегрирана здравно – социална услуга в домовете. Продължава подкрепата за най-малко 31 лица в домашна среда.

Планираната организация на патронажната грижа дава възможност и за закупуване със средства на карантинирани лица по заявка на храни и продукти от първа необходимост и доставянето им по домовете.

С проекта се осигурява и подкрепа на Центъра за настаняване от семеен тип в с. Павелско, също за период от половин година – остава назначения допълнителен персонал и осигуряване на допълнителни средства за дейности, пряко свързани с опазване здравето на ползвателите и на заетите лица в Центъра. Продължават се превантивните дейности по дезинфекция и др.

Общата стойност за Компонент 2 е 31 023,64 лева.

Повече информация за организацията, дейностите и напредъка на проекта може да намирате на страницата на Проект „Патронажна грижа+“- в рубриката „Проекти“ на електронния сайт на община Чепеларе и в офиса на проекта – гр. Чепеларе, ул. „Беломорска“ №46, ет. 1.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура