Цялата територия на ЮЦДП Смолян ще бъде сертифицирана за устойчиво управление на горите

22 Oct, 2021

На 18 и 19 октомври се проведе практическо обучение по подготовка за горска сертификация за служителите на Държавно горско стопанство “Борино”.

В рамките на двата дни беше представена полезна информация, включена в разработените Доклад за гори с висока консервационна стойност и Оценка за социалното въздействие от дейността на стопанството.

Служителите бяха запознати в зала и на терен с изискванията по прилагане на Националния стандарт за горска сертификация в България, съобщи ЮЦДП-Смолян.

ДГС Борино е едно от четирите стопанства, които към момента са без сертификат за устойчиво управление на горите в рамките на Южноцентрално държавно предприятие. След приключване на тяхната подготовка, през 2022 година предстои и тяхното сертифициране.

С тази стъпка 100% от територията на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян ще бъде сертифицирана за устойчиво управление на държавния горски ресурс.

На 20 октомври в залата на ЮЦДП – Смолян се проведе обучение за служителите от Централното управление и териториалните поделения за здравословни и безопасни условия на труд в горите.

В рамките на обучението служителите бяха запознати с основните нормативни изисквания, свързани с безопасните условия на труд в горите.

Практически бяха представени методи за оказване на първа долекарска помощ в случай на възникване на инцидент при изпълнение на служебните задължения.

 

  • Снимки: Южноцентрално държавно предприятие – Смолян
Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура