Пуснаха платежна карта в подкрепа на българските мечки

06 Aug, 2021

WWF България, iCard и Mastercard стартират стратегическото партньорство „Заедно за дивата природа“ в подкрепа на каузи за опазване на дивата природа в България и осигуряване на лесен начин за дарителство на потребителите.

Програмата започва с нов продукт, наречен The Bear Card – иновативна платежна карта, създадена специално за дарители, с грижа към околната среда.

Пo данни на WWF The Beаr Card е произведена от 75% рециклирана пластмаса и е рециклируема карта, с по-малък въглероден отпечатък от стандартните картови пластики, изработени от PVC. Всеки потребител, който използва The Bear Card, подкрепя опазването на българските мечки, а iCard и Mastercard, правят дарение в полза на WWF България при всяко плащане, извършено с картата.

В следващите три години за партньорите предстои реализацията на редица ключови проекти, свързани със защитата на околната среда, опазването на застрашените видове, насърчаването на корпоративната и лична отговорност към природата.

През последните месеци темата за опазването на мечките отново е актуална. Броят на представителите на величествения обитател на българските гори тревожно намалява, а хората не знаят как да го опазят без вреда за себе си и своето имущество.

С помощта на доброволчески екипи и дарени средства, WWF работи за стабилизиране на популацията на мечките и съществуването им в хармония с хората. От този месец каузите на организацията, свързани с опазване на дивата природа, в това число и мечките в България, ще бъдат подкрепени от стратегическото партньорство с българската финтех компания iCard и с Mastercard и техните картодържатели.

Организациите представят The Bear Card – финансово решение от ново поколение, което ще позволи на все повече хора да се включат лесно в каузите и да даряват, за да опазят безценното природно богатство на България.

Програмата „Заедно за дивата природа“ стартира с Тhe Bear Card, ко-брандирана платежна карта от iCard, Mastercard и WWF, произведена от 75%  рециклирана пластмаса и рециклируеми материали, с авторски дизайн със снимка на семейство кафяви мечки (https://icard.com/the-bear-card).

Инициаторите на The Bear Card уверяват, че месечната такса за обслужване на картата ще бъде дарявана от iCard и Mastercard за работата на WWF България, а при трансакции с картата, ще бъдат дарявани по още 0,20 лв. към сметката на дивата природа. По същия начин в подкрепа на каузата работи и ко-брандирана подаръчна карта – Eco GiftCard от iCard и Mastercard.

Програмата  на WWF България и iCard, подкрепена от Mastercard, е фокусирана върху споделената отговорност за опазване на природните ресурси, естествените местообитания и видовото многообразие, което човешката дейност поставя в риск.

Партньорството ще се реализира в поредица от тематични проекти, обединени от обща цел – опазването на безценната дива природа на България благодарение на общите усилия на бизнеса и хората.

iCard предоставя на клиентите още възможности за даряване на средства по сметката на WWF България – чрез своята мрежа от банкомати в страната, а така също и директно чрез дигиталния портфейл iCard. Клиентът сам избира стойността на даренията през приложението iCard, както и техния вид – еднократни, периодични или под формата на закръгляне на всяко плащане (https://wwf.icard.com/).

Освен всичко останало, ICard, с помощта на WWF, се ангажира с конкретни стъпки за намаляване на екологичния отпечатък на компанията.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура