Фермерски пазар в Смолян представя новата реколта на Родопа планина

01 Oct, 2020

Фермерски пазар в Смолян представи продуктите на планината от новата реколта. Пазарът на местни производители е част от Празник на плодородието, организиран от Областната дирекция на фонд “Земеделие” и Община Смолян.

Щандовете на родопските производители показват екологично продукти от региона – картофи, фасул, мед, тикви и други.

Кулинарно шоу с участието на готвачи от “Шеф клуб”- Смолян демонстрира приготвянето на деликатеси и вкусотии от традиционни за Родопите продукти.

Музикалната програма на празника е с участието на ансамбъл “Родопа”, “101 каба гайди” и ТФ “Зареница”.

Зам.-кметът Марин Захариев поздрави производителите от областта на Празника на плодородието. На събитието присъства и секретарят Момчил Николов.

„Благодаря на всички производители, които дойдоха на това събитие пред обновеното пространство на Амфитеатъра на Стария център в Смолян. Пожелавам на вас и жителите на града да навлезете в духа на един малък празник с хубава родопска музика и качествени продукти.

Общината в партньорство с Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ ще организира по-често такъв фермерски пазар, на който родните производители да представят продукцията“, каза при откриването зам.-кметът на Смолян.

Приветствия отправиха директорът на ОД на ДФ „Земеделие“ Денислав Костов и зам.-областният управител Адриан Петров.

„Искам да поздравя всички производители и фермери, които сте тук, и да ви пожелая крепко здраве и да продължавате да умножавате благата на Родопа планина. С всяка изминала година все повече да ни радвате със своята продукция, а ние ще направим необходимото, с което да ви подкрепяме“, каза Андриян Петров.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура