„Златен ключ” за Община Златоград по Програма „Достъп до информация“

29 Sep, 2020

Община Златоград спечели наградата „Златен ключ“ на Програма „Достъп до информация“ (ПДИ) в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“.

В Международния ден на правото да знам ПДИ раздаде годишните награди за най-активни граждани, организации и журналисти, за принос в областта на свободата на информация.

Отличията са в шест категории – четири награди „Златен ключ” и две антинагради „Златен катинар” и „Вързан ключ”.

Номинираните институции тази година бяха шест – РЗИ – Монтана, РИОСВ – Пазарджик, Община Златоград, Община Челопеч, Община Белослав и Общински съвет – Ямбол.

Наградата „Златен ключ” спечели Община Златоград за добрата практика, въведена в Правилника на Общински съвет, Златоград преди няколко години, според която кметът на Община Златоград ежемесечно внася в Общинския съвет финансови справки с разходите за материали, външни услуги, граждански договори и капиталови разходи за предходния месец.

В справките в табличен вид са описани всички фактури от физически и юридически лица – доставчици на услуги или материали, вида на закупения материал или извършената услуга и тяхната стойност.

Всички справки са публични и достъпни за гражданите на сайта на Община Златоград, където се публикува всичко, което ще се обсъжда в Общинския съвет.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура