Девинското село Беден избира нов кмет, предишния отиде на гурбет във Франция

20 May, 2018

Днес близо 400 жители на Девинското село Беден избират нов кмет. За кметския стол се борят трима кандидати. Това са Стоян Настанлиев от ГЕРБ, Росен Димов от БСП и Румен Каров от ДПС.

До частичния избор в Беден се стигна, след като кметът на Беден Захари Стоилов напусна поста си и отиде на гурбет във Франция.

„Кметът на Беден е заминал за Франция при свои съселяни, които от години работят там. Те са му намерили работа в областта на строителството и се оказва, че ще остане там за по-продължително време. От известно време той заявяваше намерението си да замине да работи зад граница, опитахме се да го убедим да остане в България, но той предпочете да замине“, коментира кметът на Девин Красимир Даскалов.

Заради избора е въведен сух режим в селото, с който се забранява продажбата на спиртни напитки от магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на кметство Беден.

Забраната е в сила за периода от 21.00 часа на 19 май (събота) до 21.00 часа на 20 май (неделя). Освен това е забранено провеждането на масови прояви, при които съществуват предпоставки за нарушаване на обществения ред по време на избора.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура