Лавина падна тази нощ на пътя Смолян-Пампорово

28 Feb, 2018

Лавина падна тази нощ на пътя Смолян-Пампорово. Около 100 куб.м.снежна маса е блокирала движението близо до “Св. Пантелеймон”. Снежното свлачище като по чудо не е смазало няколко автомобила  и една линейка, които се оказали в невъзможност да продължат.

Машини на пътно-поддържащата фирма отворили пътя.Снежната покривка в курорта Пампорово е 130 см. Новият сняг в Смолянско е от 40 до 60 см.

Движението в цялата област се извършва при зимни условия. Всички автомобили трябва да бъдат с вериги. Няма затворени участъци по републиканската пътна мрежа. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала.

 

,,Паднала е снежна маса от около 100 кубични метракоето не е била никак малко. Това се случва снощи малко след 01:00 ч., в момент в който точно преди минути е минала почистващата техника. Сигналът е получен на 112 и веднага машините са обърнали посоката и са се захванали с разчистването“, коментира зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура