Патриотичното спускане в Пампорово на 3 март ще бъде увековечено в капсула на времето

27 Feb, 2018

Нетипично и патриотично ще бъде отбелязана 140-тата годишнина от Освобождението на България в Пампорово. За втори път навръх 3 март в Пампорово ще се проведе патриотично ски и сноуборд спускане със български трибагреници и народни носии.

Патриотичното шествие с трикольори и гайди ще тръгне в 11:30 часа от кулата Снежанка. Маршрутът на спускането с носии е по пистата “Снежанка- 6”, завършвайки на плаца “Студенец”. Празничното инициатива ще продължи с хоро и фолклорна музика. Силно, зареждащо и сплотяващо е чувството да се спуснем заедно по родопските склонове, преоблечени в традиционни носии и под съпровода на гайди, посочва Тони Каменичка, инициатор за провеждане на Голямото ски спускане. Съорганизатор на събитието е “Пампорово” АД.

Голямото ски и сноуборд спускане в народни носии и български знамена ще бъде увековечено от професионални дрон пилоти, а копие от филма, заедно с послание към бъдещите поколения (в което всеки може да се включи), ще бъде заровено в капсула на времето на връх Шипка на 22 септември, когато ще се навършат 110 години от обявяването на Независимостта на България.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура