Кирил Асенов получи приза “Атанас Буров”

05 Feb, 2017

Изпълнителнителният директор на “Арексим инженеринг”  Кирил Асенов е тазгодишния носител на наградата “Атанас Буров”, присъждана от едноименната фондация.
В гласуването тази година са участвали 72 настоятели и носители на наградата от предишни години. Получените номинации са били оценявани на базата на четири основни критерия – номинираните да са български граждани, да се ползват с добро име в професионалните среди, със своята икономическа активност в рамките на най-малко три финансови години да са допринесли за най-голям обем продажби, най-висока печалба и размер на платени данъци, да изпълняват обществената роля на българския капитал и да развиват човешките ресурси, пише ”Капитал”.

Наградата за индустриално управление журито присъжда на собственика и изпълнителен директор на “Арексим инженеринг” Кирил Асенов. Създадената от него през 1991 г. в Смолян компания е сред лидерите в производството на пластмасови компоненти за автомобилната индустрия и работи и с гиганти като Schneider Electric и Bosch. През миналата година дружеството обяви и плановете си да отвори нова фабрика в Пазарджик, която ще произвежда компоненти за BMW, VW, Ford и др. “За мен е изключителна чест и привилегия да бъда носител на този приз. Няма смисъл да обещавам, че ще се опитам и ще продължа да работя много здраво за това да го отстоявам и да съм горд носител”, сподели мениджърът при получаването на отличието, връчено от Жечко Кюркчиев, член на УС на фондация “Атанас Буров”. Асенов благодари на екипа си, с който заедно развиват компанията, на съпругата си и на своята банка, “която ми помага да правя ръста и развитието, което компанията ми прави – много е трудно в една такава държава да успееш да сглобиш всичко и да тръгне едно предприятие да работи”.

 

Снимка:  Анелия Николова

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура